OUT1001

Comments & issues
MarioE
Fresh meat
Posts: 3
Joined: Wed May 27, 2020 7:54 am
Contact:

OUT1001

Postby MarioE » Wed Jun 10, 2020 9:38 am

i habe a VINT HUB and a OUT1001 Module with a Crydom PMP2425.
Is it possible to configure the drivers in such a way, that
this module starts with 0 Volt on the output 0/5V, and NOT with any
voltage on the output -10/10 ?
I wrote a little PY-script which sets 0 Volt on 0/5V output, but after closing the connection the module falls back to the wrong output.

Thx for hints

User avatar
mparadis
Site Admin
Posts: 733
Joined: Fri Oct 28, 2011 12:17 pm
Contact:

Re: OUT1001

Postby mparadis » Thu Jun 11, 2020 8:14 am

A Phidget will always be at default values when it attaches, so the state of the device can be predicted. The default voltage range is +10/-10V, and the default output voltage is 0.

All you need to do is change the voltage range to 0-5V in the attach handler in your program, and it'll effectively be the same as if the default value was changed.

fraser
Engineering
Posts: 280
Joined: Thu Nov 19, 2009 4:41 pm
Contact:

Re: OUT1001

Postby fraser » Thu Jun 11, 2020 8:19 am

The 0/5 output and the 10/10 output are controlled from a single source, and the intent is to use one or the other. Unfortunately you cannot achieve 0 volts on BOTH outputs at the same time. The VoltageOutputRange setting will determine which one is in use

fitchett
Site Admin
Posts: 266
Joined: Fri Dec 05, 2003 3:45 pm
Location: Canada
Contact:

Re: OUT1001

Postby fitchett » Tue Jun 23, 2020 2:36 pm

Defaults are hard on the voltage outputs. If I was using a OUT1001 to create a signal for a big high power output, I would use a REL2002 to switch the output of the OUT1001.

Use the Normally Open Output to isolate the output of the OUT1001. Open the OUT1001 in your code, switch the mode to 0-5V, set your "safe" state, and then turn the REL2002 on.


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests