2A DC MOTOR PHIDGET - error setting engaged

Technical Discussions on any InterfaceKits
guibot
Phidgetsian
Posts: 5
Joined: Tue May 15, 2018 5:04 pm
Contact:

2A DC MOTOR PHIDGET - error setting engaged

Postby guibot » Thu May 17, 2018 6:16 am

I am trying to control a DC Motor with Encoder, and I am using a 2A DC Motor Phidget + VINT.

I can read encoder positions when I manually spin the motor.

When I click in "engage motor" I het an Error setting engaged: PhidgetException 0x000000034 (Device not Attached).

I have a screenshot here:
https://photos.app.goo.gl/ZjBH5rKOVilaf0f72

Any help will be much appreciated, am I missing something here?

Thanks in advance

User avatar
mparadis
Site Admin
Posts: 632
Joined: Fri Oct 28, 2011 12:17 pm
Contact:

Re: 2A DC MOTOR PHIDGET - error setting engaged

Postby mparadis » Thu May 17, 2018 7:49 am

You can't have the Position Controller and DC Motor Controller examples open at the same time (this is why the info box for the position controller window says "Attached: Nothing"). This is because both of those windows use the DCMotor channel of the DCC1001, whereas the encoder window uses the Encoder channel. If you want to run the motor at a certain duty cycle in one direction, use the DC Motor Controller example. If you want position control with a PID control loop, use the Position Controller.

guibot
Phidgetsian
Posts: 5
Joined: Tue May 15, 2018 5:04 pm
Contact:

Re: 2A DC MOTOR PHIDGET - error setting engaged

Postby guibot » Thu May 17, 2018 9:21 am

Hi, thanks so much for helping!

When I open only the PositionController it shows the device attached (DCC1001) but then the program crash..

https://photos.app.goo.gl/YcYec8yOrYo3wXwQ2

User avatar
mparadis
Site Admin
Posts: 632
Joined: Fri Oct 28, 2011 12:17 pm
Contact:

Re: 2A DC MOTOR PHIDGET - error setting engaged

Postby mparadis » Thu May 17, 2018 9:39 am

We've just been made aware of this issue. There'll be a fix in the next version of the libraries. In the meantime, you may be able to get it working by downloading the C# PositionController example, which is the same program.

guibot
Phidgetsian
Posts: 5
Joined: Tue May 15, 2018 5:04 pm
Contact:

Re: 2A DC MOTOR PHIDGET - error setting engaged

Postby guibot » Thu May 17, 2018 9:46 am

There is another issue when using the DC Motor Controller program.

I've been changing the parameters (target velocity, acceleration, current limit) and the motor does not spin. I measured the voltage on M+ and M- and there is nothing there.

Already tried with two different motors..

guibot
Phidgetsian
Posts: 5
Joined: Tue May 15, 2018 5:04 pm
Contact:

Re: 2A DC MOTOR PHIDGET - error setting engaged

Postby guibot » Thu May 17, 2018 11:08 am

Any clue on what is happening here?

I've made a program in C# and still not able to actuate on the motor..

guibot
Phidgetsian
Posts: 5
Joined: Tue May 15, 2018 5:04 pm
Contact:

Re: 2A DC MOTOR PHIDGET - error setting engaged

Postby guibot » Thu May 17, 2018 12:15 pm

False Alarm!! :D
I was feeding the Motor Controller with 5V. Raised voltage to 8V and works like a charm.

Thanks so much for helping!


Return to “InterfaceKits”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests