Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Technical Discussions on any InterfaceKits
David.Spi

Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Postby David.Spi » Sun Aug 07, 2011 6:10 am

Hello everyone,

I'm having some problems using my Phidget Spatial 3/3/3 in a Windows 7 64 bit environment.
I installed the drivers (http://www.phidgets.com/drivers.php) and connected the device to the laptop. The Control Panel detects it correctly and displays serialnumber and version (check enclosed screenshot). When trying to launch the UI by doubleclicking on the device, no further UI shows up.
The same unit works fine in combination with a Windows Vista 32 bit system.

I read something about third party software trying to interact with the device and preventing the Control Panel from accessing it. I tried to detect such software but the problem persists.

Any suggestions on solving the problem? Thanks in advance!

David

EDIT:
I noticed that Vista and 7 use different drivers. In both cases they are Microsoft based. Is there any possibility to get some original drivers from Phidgets to install them via the device manager of Windows?
Attachments
Control Panel.png
Control Panel.png (21.66 KiB) Viewed 10209 times

David.Spi

Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Postby David.Spi » Sat Sep 03, 2011 4:58 am

Any toughts? I would really appreciate any suggestion, answer, etc.

sgazaix
Phidgetsian
Posts: 9
Joined: Tue Mar 11, 2008 3:46 am
Location: France

Re: Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Postby sgazaix » Sat Dec 17, 2011 2:31 pm

I report the same problem

Windows 7 64 bits

"Double click to lauch UI " does not work ...

Patrick, please help !

Dave J
Fresh meat
Posts: 2
Joined: Sun Dec 18, 2011 2:11 pm
Contact:

Re: Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Postby Dave J » Sun Dec 18, 2011 2:20 pm

Having the same problem trying to launch the stepper-full.exe from the control panel. also, the VB code provided does not work with the stepper motor contorller 1062. Neither the slider or the full version downloaded from pohidgets. The stepper-full.exe that cam with the Phidgets21 download does work and will control a motor I have but I have no source code as that file is a compiled .exe.

Any help? Thanks

sgazaix
Phidgetsian
Posts: 9
Joined: Tue Mar 11, 2008 3:46 am
Location: France

Re: Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Postby sgazaix » Sun Dec 18, 2011 2:53 pm

Well ... installing the most recent driver (Phidget 21 Installer december 2011) did the trick : Double click works under Phidget control panel with Windows 7 64 bits.

User avatar
burley
Human-Cyborg Relations
Posts: 441
Joined: Tue Sep 27, 2011 2:37 pm
Location: Calgary
Contact:

Re: Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Postby burley » Mon Dec 19, 2011 8:10 am

My first suggestion is to install the most recent drivers. Ensure you download the correct (32/64 bit) version of the drivers when you do.
Brian Burley
403-282-7335 ext. 6003
support@phidgets.com

Dave J
Fresh meat
Posts: 2
Joined: Sun Dec 18, 2011 2:11 pm
Contact:

Re: Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Postby Dave J » Mon Dec 19, 2011 8:31 am

Hi Brian,

Usine Windows XP downloaded the correct one yesterday before I posted. I'm having the same trouble not launching.

Also had another question. I'm using VB 6 for the interface. The stepper slider works ok. Shouldn't the motor control-full work as well? Can't get that to recognize when a motor is attached. The other code for the manager works ok and will recognize whatever is connected via USB but no go on the code.

Thanks,

Dave Johnson

tin_tin98N
Fresh meat
Posts: 2
Joined: Wed Mar 10, 2010 12:14 pm
Contact:

Re: Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Postby tin_tin98N » Wed Feb 08, 2012 4:36 am

I am reporting same problem:
versoning on my control panel:
Phidget21 - Version 2.1.8 - Built Jan 31 2012
Phiget21.NET Version 2.1.8.91

My PhidgetSBC turns up in the Bonjor(tab), but double clic does not lanc a new GUI, to control IF-kit in my SBC

Using win7 64 bit

mbunjes
Phidgetsian
Posts: 14
Joined: Tue Apr 12, 2011 11:31 pm
Contact:

Re: Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Postby mbunjes » Wed Feb 08, 2012 8:07 am

Same problem here : Win 7 64bit, latest Phidget driver, GUI doesn't launch, please help.

mbunjes
Phidgetsian
Posts: 14
Joined: Tue Apr 12, 2011 11:31 pm
Contact:

Re: Phidget Control Panel - No UI launch - Windows 7 64 bit

Postby mbunjes » Sat Feb 11, 2012 7:18 am

Solved: I uninstalled and removed all Phidget entries from the registry, reinstalled and it works.


Return to “InterfaceKits”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest